Site Loader

Geld doet de wereld draaien, maar het is ook nog steeds een taboe-onderwerp waar velen niet graag over praten. Maar open zijn over geld en financiën kan het leven een stuk eenvoudiger maken.

Of we nu uw kredietscore begrijpen, een langlopende lening met uw partner afwegen om de kosten van een grote aankoop te dekken of zelfs de mogelijkheid van slechte kredietleningen onderzoeken, weten we echt wat we bedoelen als we het hebben over onze persoonlijke financiën?

 

Onlangs hebben Dot Dot Loans hun kennis van Facebook-volgers op de proef gesteld om te zien wat ze (als er iets was) wisten over financiën en het aanvraagproces voor leningen. Weet u wat uw kredietscore beïnvloedt of wat voor soort leningen u wel en niet kunt afsluiten? Hun resultaten zullen je misschien verrassen!

 

Wat denkt u dat uw kredietscore beïnvloedt?

Welke denk je dat van invloed kan zijn op je credit score? Failliet worden verklaard? Ontbreekt een creditcardbetaling? Wist je dat het meer is dan alleen dit? Als u zich registreert om te stemmen, kunt u uw algehele kredietscore verbeteren, maar er zijn een aantal dingen die dit ook negatief kunnen beïnvloeden. Of dat nu een vonnis van een County Court (CCJ) is of een betaling op uw gsm-rekening mist het is belangrijk om te onthouden wanneer u met iemand krediet opneemt om ervoor te zorgen dat u kunt betalen wat u elke maand verschuldigd bent, en om ervoor te zorgen dat u op tijd betaalt. Uit de enquête wist slechts 44% van de mensen dat al deze factoren een impact hadden op hun credit score.

 

Hoewel er veel dingen zijn die uw score beïnvloeden, of dat nu positief of negatief is, zijn er ook een handvol factoren die dat niet doen. Van het hebben van een achterstallige gemeentelijke belasting, het hebben van een studielening, het parkeren of boetes en PPI-claims; als je niet zeker weet wat wel of geen effect kan hebben, is het altijd belangrijk om te controleren. Uit hun enquête wist slechts 38% van de volgers dat alle hier genoemde factoren geen invloed hadden op hun kredietscore.

 

Moet u weten wat uw credit score betekent?

Simpel gezegd, ja. Het is ongelooflijk belangrijk dat u de basis van uw credit score begrijpt. Als u dit niet doet, verkleint u uw kansen om het te verbeteren als dat nodig is, wat uiteindelijk van invloed kan zijn op het al dan niet afsluiten van een lening, het krijgen van een creditcard en zelfs het aanvragen van een hypotheek. Ongeveer 91% van hun Facebook-volgers was het ermee eens dat ja, het is nuttig om je credit score te kennen.

 

Er zijn online een aantal platforms beschikbaar waar u kunt zien wat van u is. Of je nu op zoek bent naar een gratis service of het niet erg vindt om elke maand een klein bedrag te betalen, ga naar sites zoals Equifax, Experian en TransUnion om te ontdekken wat je score is. www.123creditcardvergelijk.nl online.


 

Maak je geen zorgen als je kredietscore in het begin slecht is. Veel van deze services bieden advies waarmee u de uwe kunt vergroten met eenvoudige en duidelijke stappen. Het duurt even voordat je score volwassen en ontwikkeld is, dus wees geduldig.

 

Hoe u door uw kredietscore navigeert

Uw kredietscore toont u doorgaans de volgende informatie:

 

Een lijst met uw kredietrekeningen, inclusief bank- en creditcardrekeningen, uitstaande leningen en schulden van nutsbedrijven. In uw bestand wordt ook weergegeven of u op tijd en in zijn geheel heeft terugbetaald, gemiste of te late betalingen en eventuele wanbetalingen. Deze blijven minimaal zes jaar in uw rapport.Gratiscreditcards.nl online aanvragen.

 

Of u mensen financieel aan u heeft gekoppeld. Als u bijvoorbeeld een gezamenlijke creditcard heeft afgesloten.

County Court-uitspraken, inbeslagnames van huizen, faillissementen en individuele vrijwillige regelingen (indien van toepassing). Nogmaals, deze blijven minimaal zes jaar in uw rapport.

Uw huidige rekeningaanbieder als u een roodstand heeft.

Of je geregistreerd bent om te stemmen.

Uw naam en geboortedatum.

Uw huidige en eventuele eerdere adressen.

Als u fraude heeft gepleegd of iemand uw identiteit heeft gestolen en fraude heeft gepleegd. Deze vindt plaats onder de rubriek CIFAS.

Uw credit score zal nooit andere persoonlijke informatie bevatten, zoals uw salaris, een strafblad of uw religie.

 

Zodra u de tijd heeft genomen om uw score en wat deze inhoudt te begrijpen, wordt het een beetje gemakkelijker om uw persoonlijke financiën te regelen.