Site Loader

Grayscale Investments blijft nieuwe bitcoin (BTC) kopen om aan de vraag voor hun bitcoin fonds te voldoen. Hedgefondsen en andere institutionele beleggers beleggen in het fonds.

Het bitcoin fonds van Grayscale is een manier voor traditionele partijen om in bitcoin te investeren. Investeerders krijgen hun aandeel in het fonds, Grayscale koopt en bewaart de bitcoin. Btc kopen goede prijs

Waar crypto kopen?

Volgens Sharif-Askray is er groeiende interesse: ”Aan het eind van de dag willen onze investeerders gericht op digitale activa in een vorm waarin ze niet zelf deze activa moeten kopen en beheren. Zij zijn net als iedereen geïnteresseerd in het veiligstellen van schaarse activa. Die assets kunnen een hedge zijn tegen inflatie in tijden van ongekende monetaire stimuli. ” Crypto kopen via Bitcoinexchangenederland voor een beter prijs.

$ 3,8 miljard aan activa

Grayscale heeft momenteel in totaal $ 3,8 miljard aan activa in beheer. Dat is een stijging van bijna 50% sinds de start van 2020.

Ray Sharif-Askray is verantwoordelijk voor de relaties met investeerders bij Grayscale. In de Coinscrum-markten podcast wijdt zij verder uit over de groeiende interesse.

Hedgefondsen en andere financiële instituten investeerde in totaal $ 1,7 miljard in het bitcoin fonds. Naast bitcoin zit er ook een aantal altcoins in het mandje van Grayscale.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Groeiende interesse

De gemiddelde investeringen groeien gestaag. Het bitcoin fonds van Grayscale zag een stijging van 800% van de weekgemiddelden. In 2019 was het gemiddelde $ 3,2 miljoen per week, in 2020 is dat al $ 30 miljoen per week.

Sharif-Askray besluit naar de onrust wereldwijd als een van de gevolgen voor de groeiende interesse. Ook de creatie van meer dollars en euro’s ziet zij als mogelijke oorzaak. Partijen zoeken naar alternatieve investeringen om zich te wapenen tegen de (aankomende) crisis.

Het grootste gedeelte van deze nieuwe klanten zijn traditionele hedgefondsen.